Πρώτες πληροφορίες

  Tο μεγάλο σεντάν μοντέλο της Audi ετοιμάζεται να περάσει στην 5η του γενιά. Ας δούμε τις τελευταίες πληροφορίες γύρω από το γερμανικό μοντέλο.
  Η Audi ετοιμάζει την αντικατάσταση της υπάρχουσας γενιάς του A6 η οποία βρίσκεται στην αγορά από το 2011. Οι ιθύνοντες της εταιρείας εξελίσσουν ήδη το νέο τους μοντέλο, και σύμφωνα με πληροφορίες από τον ευρωπαϊκό τύπο, η επίσημη αποκάλυψή του θα γίνει πιθανότητα στις αρχές Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου στη Γενεύη.


  Ο ανταγωνιστής των Mercedes E-Class & BMW 5 Series αναμένεται να μεγαλώσει σε διαστάσεις και να δανειστεί πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από το νέο A8 και το εικονιζόμενο πρωτότυπο Audi Prologue. Μεγάλη βαρύτητα θα δώσει η γερμανική φίρμα και στο τεχνολογικό υπόβαθρο του αυτοκινήτου. Εξέχουσα θέση στον τομέα των τεχνολογικών καινοτομιών του αυτοκινήτου θα έχει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης (Level 3), το οποίο θα μπορεί να επεξεργάζεται και να αποθηκεύει στοιχεία από τις καθημερινές συνήθειες του οδηγού.

  Η γκάμα των μηχανικών συνόλων του νέου Audi A6 θα ξεκινά από τα 2.000 κυβικά εκατοστά και στις διαθέσιμες επιλογές θα υπάρξουν και plug-in υβριδικές εκδόσεις. Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κορυφαία έκδοση RS6 θα φτάσει σε απόδοση τα 680 άλογα, καθώς θα δανειστεί το μηχανικό σύνολο που γνωρίσαμε μέσω της Porsche Panamera S-E Hybrid (4.000 κ.εκ., V8, biturbo σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες). Τέλος, να σημειώσουμε πως το νέο A6 θα χρησιμοποιήσει μια νέα πλατφόρμα, με την οποία το βάρος θα κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα και παράλληλα θα ενισχυθούν τα δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά του.