Νέο πρωτότυπο μοντέλο

  Το πρωτότυπο της Jaguar με τον κωδικό FUTURE-TYPE, δείχνει το όραμα της μάρκας για το μέλλον και αποτελεί ένα μοναδικό πλοηγό, προκειμένου να βοηθήσει στην κοινή χρήση αυτοκινήτων στο προσεχές μέλλον.
  Παράλληλα με την αποκάλυψη του πρωτοτύπου E-Type Zero και την ανακοίνωση ότι η εταιρία σχεδιάζει να «ηλεκτρίσει» κάθε νέο αυτοκίνητο που θα φτιάχνει από το 2020 και μετά, η Jaguar έχει εκδώσει αυτό που αποκαλεί "όραμά της για το 2040 και έπειτα", αποκαλύπτοντας ένα νέο εικονικό αυτοκίνητο στο Tech Fest στο Λονδίνο. Ονομάζεται Jaguar FUTURE-TYPE, περιγράφεται ως ένα «premium compact concept» όχημα, είναι αυτόνομο, ηλεκτρικό και σχεδιασμένο για το μελλοντικό πρόγραμμα κοινής χρήσης αυτοκινήτων.

  Κεντρικό στοιχείο της ιδέας είναι το μοναδικό τιμόνι. Ονομάζεται Sayer - ονομάστηκε από τον σχεδιαστή του E-Type - είναι μια αφαιρούμενη μονάδα που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI) και αναγνώριση φωνής για να εκτελεί καθήκοντα όπως κλήση του οχήματος, ουσιαστικά ενεργώντας ως προσωπικός… θυρωρός.

  Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα πρέπει να κατέχουν μόνο αυτό για να έχουν πρόσβαση στο συμβατό όχημα. Η Jaguar δηλώνει ότι θα δημιουργήσει ένα στόλο τέτοιων αυτοκινήτων, με παραλλαγές στο εσωτερικό (βασική διάταξη καθισμάτων 2 + 1), ενώ οι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα όχημα που ταιριάζει ακριβώς στις ανάγκες τους. Η ικανότητα του οχήματος να επικοινωνεί με άλλα οχήματα στο δρόμο θα επέτρεπε μικρότερες και ασφαλέστερες διαδρομές. Το μικρό πλάτος του οχήματος σημαίνει επίσης ότι απαιτείται λιγότερος χώρος στο δρόμο αλλά και στους χώρους στάθμευσης.