Ο Daniel Ricciardo δεν έμεινε ικανοποιημένος από τη φετινή του απόδοση στις κατατακτήριες δοκιμές, παρά το γεγονός ότι τις προηγούμενες σεζόν αυτές αποτελούσαν το δυνατό του σημείο.

  Ο Αυστραλός πέτυχε μία νίκη φέτος – στον αγώνα του Baku – έναντι δύο του team-mate του, Max Verstappen, ενώ ο Ολλανδός ήταν σε γενικές γραμμές ταχύτερος του Ricciardo στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό της σεζόν.

  «Κάποτε με θεωρούσαν οδηγό του Σαββάτου, τώρα αισθάνομαι ότι είμαι μάλλον οδηγός της Κυριακής», δήλωσε ο οδηγός της Red Bull στο Motorsport.com.

  «Ποιος θα το φανταζόταν; Το αποδίδω σε μερικά πράγματα. Δεν θα έλεγα ότι δυσκολεύτηκα με το αυτοκίνητο, αλλά ήταν λίγο πιο απαιτητικό το να πάρω το μέγιστο από αυτό».

«Υπήρξαν πολλοί γύροι τα Σάββατα όπου τα πράγματα ήταν λίγο πιο δύσκολα –  είχα και τα ατυχήματα σε Αυστραλία και Μπακού».

«Για κάποιον λόγο ο Max δεν το βρήκε τόσο περίπλοκο να ξεκινήσει τη σεζόν. Εγώ μάλλον ήμουν υπερβολικά ευαίσθητος».

«Πολλές φορές, ίσως ήταν εν τέλει καλύτερο απλώς να οδηγήσω χωρίς να προσπαθώ να τελειοποιήσω το μονοθέσιο».

  Ο Ricciardo είπε όταν ο ίδιος και η ομάδα του αποφάσισαν να μην κάνουν πολλές αλλαγές στο set-up του μονοθεσίου, τα πράγματα άρχισαν να βελτιώνονται – όχι όμως πάντα, ιδιαίτερα όταν οι συνθήκες πίστας άλλαζαν έντονα.

  «Φθάσαμε σε ένα σημείο όπου σκεφτήκαμε ότι το αυτοκίνητο είναι αυτό που είναι, δεν θα είναι το τέλειο – και έπρεπε απλά να αντιμετωπίσουμε το γεγονός αυτό».

  «Έτσι έκανα κάποιους καλούς γύρους. Στη συνέχεια, ίσως επιστρέψαμε στις παλιές μας συνήθειες, καθώς όταν ήμασταν γρήγοροι στα ελεύθερα δεν αλλάζαμε το αυτοκίνητο για τις κατατακτήριες».

  «Στο παρελθόν, αν ήμασταν γρήγοροι στα ελεύθερα δοκιμαστικά, δεν πειράζαμε το αυτοκίνητο, το αφήναμε όπως ήταν. Είχαμε ένα καλό μονοθέσιο, γιατί να το αλλάζαμε;»

  «Και τότε έρχονταν οι κατατακτήριες, οι συνθήκες πίστας είχαν αλλάξει πολύ και βρισκόμασταν με την πλάτη στον τοίχο. Ίσως κολλήσαμε σε αυτό που κάναμε παλιά και δούλευε».

  O Ricciardo πάντως είναι αισιόδοξος για το 2018, λέγοντας ότι πλέον οι λόγοι για τις δυσκολίες του είναι γνωστοί και άρα αντιμετωπίσιμοι:

  «Φέτος μάθαμε πάρα πολλά. Αλλά τώρα γνωρίζουμε τους λόγους (που έγινε ό,τι έγινε). Γι ‘αυτό είμαι βέβαιος ότι το επόμενο έτος θα είναι καλύτερο».