Ένας αγώνας βγήκε εκτός και δύο επέστρεψαν στο πρόγραμμα της Formula 1 για το 2018 το οποίο περιλαμβάνει 21 Γκραν Πρι.

  Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA, οριστικοποίησε το πρόγραμμα της Formula 1 για το 2018 στην πρόσφατη συνεδρίασή του. Η νέα χρονιά έχει αυξημένο αριθμό αγώνων
 
  Στό νέο πρόγραμμα παρατηρούμε την επιστροφή του Χόκενχάιμ και του Πολ Ρικάρντ και το “κόψιμο” της Μαλαισίας, καθώς και ορισμένες διαφοροποιήσεις των αγώνων που υπήρχαν και το 2017. Ωστόσο το κύριο χαρακτηριστικό της νέας χρονιάς είναι τα τρία Γκραν Πρι σε τρία Σαββατοκύριακα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Formula 1.

  Αυτοί οι αγώνες είναι της Γαλλίας που θα διεξαχθεί, όπως είπαμε, στο Πολ Ρικάρντ, της Αυστρίας στην πίστα του Σπίλμπεργκ και της Αγγλίας στο Σίλβερστον. Η... τριπλέτα που αναμένεται κουραστική για τα logistics των ομάδων αλλά και τους οδηγούς, θα ξεκινήσει στις 24 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 8 Ιουλίου.

  Κατά τα άλλα ο αγώνας της Ρωσίας μετακινήθηκε χρονικά από τον Απρίλιο στον Σεπτέμβριο, όπως και ο αγώνας του Αζερμπαϊτζάν που δεν θα γίνει τον Ιούνιο αλλά τον Απρίλιο. Η εκκρεμότητα που υπήρχε με τους οργανωτές της Σιγκαπούρης τακτοποιήθηκε και έτσι έφυγε ο αστερίσκος από τον συγκεκριμένο αγώνα, όχι όμως και από εκείνον της Βραζιλίας που παραμένει υπό αίρεση και μάλιστα για λόγους ασφαλείας που πρέπει να εξεταστούν από την FIA. Η επιστροφή της Formula 1 στο Χόκενχάιμ θα γίνει τον Ιούλιο καθώς στις 22 του μήνα θα φιλοξενηθεί το γερμανικό Γκραν Πρι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 2018 έχει ως εξής:
25 Μαρτίου - Αυστραλία / Μελβούρνη
8 Απριλίου - Μπαχρέιν/Μπαχρέιν
15 Απριλίου - Κίνα/Σανγκάη
29 Απριλίου - Αζερμπαϊτζάν/Μπακού
13 Μαΐου - Ισπανία/Βαρκελώνη
27 Μαΐου - Μονακό/Μόντε Κάρλο
10 Ιουνίου - Καναδάς/Μόντρεαλ
24 Ιουνίου- Γαλλία/Λε Καστελέ
1 Ιουλίου - Αυστρία/Σπίλμπεργκ
8 Ιουλίου - Μεγ. Βρετανία/Σίλβερστον
22 Ιουλίου - Γερμανία/Χόκενχάιμ
29 Ιουλίου - Ουγγαρία/Βουδαπέστη
26 Αυγούστου - Βέλιο/Σπα
2 Σεπτεμβρίου - Ιταλία/Μόντσα
16 Σεπτεμβρίου - Σιγκαπούρη/Σιγκαπούρη
30 Σεπτεμβρίου - Ρωσία/Σότσι
7 Οκτωβρίου - Ιαπωνία/Σουζούκα
21 Οκτωβρίου - ΗΠΑ/Όστιν
28 Οκτωβρίου - Μεξικό/Μεξικό
11 Νοεμβρίου - Βραζιλία/Σάο Πάολο
25 Νοεμβρίου - ΗΑΕ/Άμπου Ντάμπι